Spannend en avontuurlijk!
Race tegen de klok – James Ponti
De Wereldspionnen raken verstrikt in een ingewikkeld familiedrama dat wel heel dicht bij huis komt. De zus van Caïro verdwijnt op verdachte wijze uit Istanbul, en Caïro krijgt een belangrijke rol in de zoektocht naar zijn zus.
Tegelijkertijd hebben de Wereldspionnen ook een opdracht in Londen: ze moeten de koninklijke bruid beschermen. Kunnen de Wereldspionnen het hoofd koel houden en de missies volbrengen?
De klok tikt!
Race tegen de klok is deel 6 van de spannende jeugdserie Wereldspionnen, een serie die ik als volwassene ook erg kan waarderen. Je zou de delen los van elkaar kunnen lezen, maar het vergroot zeker het leesplezier als je de serie in z’n geheel en op volgorde leest.
In het TOP SECRET gedeelte, dat je achterin elk boek van de Wereldspionnen vindt, lees je vertrouwelijke informatie over de kinderen uit het spionnenteam. Niet alleen een leuk detail, maar ook erg handig om nog even stiekem in te kijken voor je aan het boek begint.
De schrijfstijl is vlot en vanaf het begin zit er al meteen flink vaart in het verhaal. Er is volop actie en avontuur en elk teamlid moet zich weer tot het uiterste inspannen, de eigen specifieke vaardigheden inzetten én samenwerken om de alle zaken tot een goed einde te brengen.
De boeiende weetjes over landen en cultuur, de stoere spionagetrucjes, codekrakers en de gevaarlijke opdrachten maken dat je niet de kans krijgt om je te vervelen of het boek aan de kant te leggen. Deze rollercoaster moet je in één keer uitzitten of je nou wilt of niet!
Race tegen de klok is een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar, die van spannende en avontuurlijke verhalen houden. Op naar deel 7 ;o)
4 ★
Bedankt De Fontein voor dit recensieboek.
De klok tikt!
4 ★
Bedankt De Fontein voor dit recensieboek.