Herfst in de Hooglanden!

Je@net 09 september 2025
Geluk met een slokje whisky – Simoné Steenkamp

Wanneer ze een oud huisje erft in de ruige, betoverende Schotse Hooglanden van een oom die ze nauwelijks kende, hoeft ze niet lang na te denken—ze laat alles achter en vertrekt. Wat begint als een ontsnapping aan haar verleden, groeit uit tot een reis naar rust, antwoorden en misschien zelfs liefde
Omringd door de prachtige natuur, de geur van houtvuur en het gekraak van oude vloerdelen begint Milou het huisje op te knappen. Ze begint zich thuis te voelen in het Schotse dorpje met de warme bewoners, verborgen verhalen en lange avonden in de lokale pub. Maar onder het idyllische oppervlak ontdekt ze sporen van een verleden waar niemand over wil praten. Waarom liet haar oom juist háár dit huisje na
En dan is er Colin—mysterieus, charmant en net zo onvoorspelbaar als het Schotse weer. Durft Milou haar hart opnieuw open te stellen?

Nu het weer omslaat wordt het ook tijd voor andere boeken en Geluk met een slokje whisky is dan zeker een aanrader. De mooie cover met vallende bladeren en op de achtergrond de Schotse Hooglanden zorgt er al voor dat ik me met een dekentje op de bank terug wil trekken.

Je leest het verhaal vanuit Milou, een leuke jonge vrouw die er na een nare ervaring echt even tussenuit moet. De erfenis van oom Teun geeft haar de mogelijkheid om naar Schotland af te reizen. Er daar moeten heel wat vragen beantwoord worden, want waarom was het contact tussen oom Teun en haar vader zo slecht, waarom is Colin af en toe zo’n ongezellige brombeer en het allerbelangrijkste wat wil Milou nou eigenlijk zelf?

De schrijfstijl van de auteur is vlot en beeldend: de mooie ruige natuur en de gezellige pub, ik zag het allemaal voor me. Ondanks dat het een vrij kort verhaal is, is het een mooi afgerond geheel met goed uitgewerkte karakters.

Geluk met een slokje whisky is een mooie novelle over onverwachte kansen en opnieuw beginnen. Een verhaal met romantiek maar ook met drama en avontuur, met humor maar ook met diepgang. Een aanrader om deze herfst te lezen…dus pak je dekentje, de warme chocolademelk, doe er een klein scheutje whisky in en geniet!

4 ★

Bedankt Simoné en De Verhalenfabriek voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net