Romantiek en drama en ook nog een spannend avontuur!

Je@net 27 augustus 2025
De kleine cottage in Ierland –Julie Caplin

Beschamend genoeg is het in Hannahs vriendenkring niet bepaald een geheim dat ze totaal niet kan koken. Daar wil ze iets aan doen voor er helemaal niemand meer bij haar komt eten. Tijd voor een kookcursus in Ierland.
In Dublin ontmoet ze de knappe Conor en doet ze iets wat ze normaal nooit zou doen: ze kust hem vrijwel meteen. Maar ach, ze ziet hem toch nooit meer terug, want de volgende dag reist ze verder naar de kookschool. Pas in de knusse cottage waar ze verblijft, ontdekt ze tot haar schrik dat ze zich heeft vergist…

De kleine cottage in Ierland is deel 8 van de Romantic Escapes-serie van auteur Julie Caplin. Echt een leuke serie, dus ik was meteen al heel nieuwsgierig naar dit nieuwste boek en na het lezen van de achterflap kon ik dan ook niet wachten om met lezen te beginnen. Want ja, het mooie Ierland, gecombineerd met een kookcursus en je hebt me! Tel daar een knappe man en enkele heel verschillende cursisten bij op en je weet al dat dit een romantisch en ook vermakelijk geheel gaat worden!

Het verhaal leest prettig door de fijne schrijfstijl, de humor en de niet al te lange hoofdstukken. Daarnaast zag ik al lezend de prachtige Ierse natuur helemaal voor me. En net als Hannah’s kookkunst bloeit ook haar zelfvertrouwen op in Ierland en ook dat was mooi om te zien.

De kleine cottage in Ierland is een heerlijk verhaal voor iedereen die met een romantisch boek gewoon even weg wil dromen van het alledaagse leven. Er is uiteraard veel romantiek en drama, maar zelfs ook nog een spannend avontuur.

Nog wel even een tip…lees dit niet met een lege maag of zet een schaaltje lekkers binnen handbereik, want je zou zomaar ineens trek kunnen krijgen ;o)

4 ★

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net