‘Ik hoor de klank van verandering steeds meer om mij heen.’
Zo klinkt verandering – Amanda Gorman
‘Ik hoor de klank van verandering steeds meer om mij heen.’
Een meisje gaat voorop in een muzikale reis. Onderweg roept ze iedereen die ze tegenkomt op de wereld iets mooier te maken. Dat is helemaal niet moeilijk. De kracht om iets te veranderen – groot of klein – zit gewoon in jezelf.
De lyrische tekst en de prachtige illustraties van Zo klinkt de verandering vormen samen een belangrijke boodschap voor de hele wereld: ‘Er is hoop, want verandering zingt.’
Amanda Gorman werd wereldwijd bekend door de voordracht van haar gedicht ´The Hill We Climb´ tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Ze is dichter en strijdt voor het milieu en en voor een gelijke behandeling voor iedereen. Zo klinkt verandering is haar eerste prentenboek. Loren Long maakte de prachtige illustraties bij deze inspirerende boodschap.
´Ik hoor de klank van verandering
steeds meer om mij heen.
Voor verandering ben ik niet bang,
ik zing voor iedereen.´
Wat is dit een mooi boek om samen met de kinderen te lezen. Gershwin Bonevacia zorgt voor een fijne vertaling die de boodschap van dit boek ook goed in het Nederlands weergeeft: Jij kunt het verschil maken in de wereld, in je omgeving en vooral in jezelf.
De illustraties zijn prachtig, vol kleur en met oog voor details. Je blijft er naar kijken en ziet elke keer weer iets nieuws.
Een boek over diversiteit en het waarmaken van dromen. Een boek om samen nog heel vaak door te kijken en over na te praten!