Joke De Meyer Auteur

Drie jaar geleden verloor Beth haar zus in een dodelijk ongeval. Ze probeert door te gaan met haar leven en haar verdriet een plaats te geven, maar dat is allesbehalve eenvoudig. Sinds het ongeluk staat namelijk ook de relatie met haar ouders onder druk. Door hun verdriet, én de angst hun andere dochter ook te verliezen, controleren ze alles wat Beth doet en beroven haar zo van haar vrijheid. Hun extreme controledrang loopt volledig uit de hand en drijft het gezin onherroepelijk uit elkaar. Beth is radeloos en heeft weinig hoop op een betere toekomst. 

Maar dan is er Chase. Hij is knap, ontembaar en heeft een onverklaarbare fascinatie voor haar.  Totaal overrompeld duikt Beth met hem in bed en beleeft de nacht van haar leven. De dagen erna heeft ze haar gevoelens voor hem niet onder controle. Maar dan ontdekt ze zijn ware identiteit. Chase is de bestuurder die Beths zus heeft aangereden. Hij is verantwoordelijkheid voor haar dood en het verdriet waar Beth nu mee worstelt. Vol afschuw probeert ze afstand van hem te nemen, maar haar verliefdheid maakt het haar heel moeilijk. En hoe denkt Chase werkelijk over die ene noodlottige avond?

Het schrijversduo Erin Watt maakte een blijvende eerste indruk met de ondeugende en pikante ‘Royal’-reeks. One small thing is veel meer ingetogen en blijft weg van het erotische thema. Watt hanteert opnieuw een vlotte en aangename schrijfstijl, maar daarmee is ook alles gezegd over dit magere verhaal.

Het is begrijpelijk dat Beths ouders overbeschermend gaan handelen na het verlies van hun dochter, maar het gedrag dat zij stellen is extreem en ongeloofwaardig. Achter je dochters rug haar voor een andere universiteit inschrijven zodat ze dichter bij huis blijft en haar slaapkamerdeur weghalen zijn hierin enkele voorbeelden. Bovendien leren we Beths ouders gedurende het verhaal niet beter kennen, waardoor hun persoonlijkheden vlak en bleek blijven. Ook hoofdpersonage Beth mist uitwerking. Ze heeft weinig dimensie en dat maakt het meeleven een stuk moeilijker, ook al is het thema heftig. 

Wat betreft de plot gebeurt er bizar weinig. Dit blijft echter grotendeels onopgemerkt tijdens het lezen dankzij Watts schrijfstijl. Ze houdt je nieuwsgierig tot en met de laatste bladzijde. Het meest interessante aan One small thing is Chase, en de manier waarop hij met de situatie omgaat. Het is dan ook een gemiste kans hem niet meer aan het woord te laten en de belevenissen vanuit zijn standpunt te kunnen bekijken. 

One small thing is sterk in haar opzet, maar mager in haar uitwerking.

Reacties op: Sterke opzet, magere uitwerking

235
One small thing - Erin Watt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken