Advertentie
    Joke De Meyer Hebban Team

Het lot van twee eigenzinnige vrouwen raakt verweven door één ontmoeting. Safira wijdt haar leven aan de bescherming van de jonge koning van Firgaard, zijn vrouw Roa en zus Asha. Ze is vastberaden het koninkrijk te verlossen van de meedogenloze en ongrijpbare Dooddanser. Wat ze niet weet, is dat er achter de meesterschurk een mysterieus meisje schuilgaat dat met magie tussen twee werelden kan reizen.

De levens van Safira en Eris verschillen als dag en nacht en ze zijn elkaars grootste vijand. Toch moeten ze samenwerken als ze een nieuwe dreiging het hoofd willen bieden. Dat loopt niet van een leien dakje, want het wantrouwen is bij de een nog groter dan bij de ander. Toch beginnen hun gevoelens een eigen spel te spelen dat hen zo mogelijk nog meer uit balans brengt. Welke emoties zijn oprecht en welke zijn gelogen?

De piratendief is het derde en laatste deel van de ‘Iskari’-trilogie van Kristen Ciccarelli. De sterke, vrouwelijke hoofdpersonages vormen de rode draad en ook in dit deel stellen ze niet teleur. Nog meer dan hun voorgangers Asha en Roa, zijn Safira en Eris voor geen kleintje vervaard en maken geweld en wreedheid deel uit van hun dagelijkse leven.

Zoals steeds is Ciccarelli’s verbeeldingskracht voelbaar van de eerste tot en met de laatste bladzijde in een avontuur vol actie en suspense. Net zoals in de eerste twee delen wisselt het verhaal af met legendes, die telkens naadloos aansluiten bij de hoofdvertelling. De daarin verscholen wijsheden zijn betekenisvol en geven een diepere laag aan de handelingen van de personages en de wereld waarin ze zich bewegen.

Het bespreken van de Nederlandstalige editie van De piratendief kan niet zonder de inbreng van uitgeverij Blossom Books en vertaalster Maria Postema nadrukkelijk te vermelden. De cover en opmaak zijn voor de derde keer op rij adembenemend en doen de originele uitgave simpelweg verbleken. Postema hevelt de betoverende sfeer moeiteloos over naar de Nederlandse vertaling zonder Ciccarelli’s stem te verdringen. Het boek toont hoe uitgever en vertaler een belangrijke meerwaarde bieden aan het eindresultaat.

Het is aan te raden om op voorhand de personages van de vorige delen op te frissen. Dit laat de intriges en verhouding meer tot hun recht komen. Net zoals De gevangen koningin is De piratendief voorspelbaarder en oppervlakkiger dan het eerste deel, maar het bezit ruim voldoende verrassingen en eigenzinnigheid om het gros van het YA-aanbod moeiteloos het hoofd te bieden.

Reacties op: Interessante personages in een verbeeldingsrijk avontuur

28
De piratendief - Kristen Ciccarelli
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners