Advertentie

'Acqua alta' is één van de vroegere thrillers van Donna Leon rond haar commissaris Guido Brunetti.

Het verhaal speelt in de wereld van de kunsthandel, waar verzamelaars zelfs criminele middelen niet schuwen om aan begeerde stukken te komen. Het verhaal draait om de archeologe Brett, die in elkaar wordt geslagen nadat ze een vervalsing van Oud - Chinese kunst op het spoor is gekomen. Kort daarop wordt de museumdirecteur vermoord met wie ze een afspraak had.

'Acqua alta' is één van de typische detectiveromans rond commissaris Guido Brunetti. Geen grote actiemomenten hier. Alles draait rond de uitwerking van de karakters en geduldig speurwerk met daarbij een mooi opbouwen van de spanning
Verhalen, waarin ook de sfeer van de stad Venetië en haar bewoners mooi en treffend wordt uitgewerkt.
In dit geval speelt het verhaal tijdens een periode van zware regens, waardoor de stad gedeeltelijk onderloopt, de zgn. 'acqua alta' . Wat dit betekent voor de stad en haar inwoners wordt door Donna Leon mooi in het verhaal verweven.
En zoals steeds ook de nodige verwijzingen naar een Italiaanse samenleving en een rechtssysteem, waar vriendjespolitiek belangrijker is dan de waarheid boven water te brengen. En uiteindelijk de grote schuldige nog deels het slachtoffer lijkt.

Reacties op: Een mooie in de reeks rond commissaris Guido Brunetti

65
Acqua alta - Donna Leon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners