Advertentie

Guido Brunetti krijgt een vraag van de carabinieri om hen te helpen in een onderzoek naar criminele afvaltransporten. Aanvankelijk lijkt Brunetti weinig zin te hebben veel te doen...totdat kort daarop zijn contact bij de carabinieri vermoord wordt. Daarbij komt snel een verdachte in het vizier, die dan nog verbindingen blijkt te hebben met de maffia.
Daarnaast is er de wat geheimzinnige Franca Marinello, die Brunetti heeft leren kennen op een diner bij zijn schoonouders. Zij torst een geheim dat uiteindelijk verband zal houden met de maffia verdachte.

'Gezichtsverlies' is ook het verhaal van criminele afvalwerking en transporten, met de maffia als draaischijf. Een organisatie die ook meer en meer zakenlieden uit het Noorden in haar greep blijkt te krijgen. Maar het is ook het verhaal van de tragische Franca Marinello, die slachtoffer is van medische blunders en uiteindelijk ook verstrikt geraakt in het netwerk van de maffia criminelen.

Zoals steeds bij Donna Leon ligt de spanning in de uitwerking van de karakters en hun drijfveren. Als je van een thriller veel actie en bloedstollende momenten verwacht zijn deze sfeervolle karakterthrillers niets voor jou.
De karakters daarentegen zijn sterk en levensecht uitgewerkt, met hier speciaal de figuur van Franca Marinello.

Ook hier is het maatschappelijk aspect van de Italiaanse samenleving sterk aanwezig en de steeds aanwezige maffia daarin.
Een samenleving, waar corruptie nog altijd welig tiert en veel kan 'geregeld' worden, mits men de nodige contacten heeft.


Reacties op: De tragiek van een vrouw

32
Gezichtsverlies - Donna Leon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners