Teveel onnodige details
Na lange tijd weer eens een boek van Kathy Reichs opgepakt. Een oudje dit keer, Begraven beenderen uit 2005. Temperance Brennan wordt in Montreal ingeschakeld bij een een onderzoek naar de dode. Heeft hij zelfmoord gepleegd of is hij toch vermoord. Het verhaal wordt nog gekker als ze een foto van een skelet ontvangt met de melding dat de dode om deze reden is vermoord. Het blijkt een foto van een skelet te zijn, welke Tempe en rechercheur Andrew Ryan uiteindelijk naar Israel leidt. Eerdere boeken van de hand van Kathy Reichs heb ik met veel plezier gelezen, ze heeft oog voor detail. In Begraven Beenderen slaat ze echter hierin door. De hoeveelheid details is zo overweldigend dat verhaal traag en saai wordt. Op sommige momenten lijkt het meer een onderwijsboek over de gebeurtenissen in Israël rond het begin van de jaartelling, Zoals in het nawoord van Kathy Reichs blijkt is het verhaal deels gebaseerd op maar eigen ervaringen. Het verhaal fasineerde haar en is ook zeer origineel. Alleen is het boek hiermee een soort naslagwerk geworden en is het minder oog voor het thrilleraspect. Ik geef het boek 2 sterren.