Advertentie
    Joyce Remmerswaal VIP Club

In 2014 won de Rotterdamse Bronja Hoffschlag met haar debuut, De dode kamer, de Crimezone/Hebban Thriller debuutprijs. Nu ruim vijf jaar later is het slotstuk van deze intrigerende trilogie verschenen, Een 'dunnetje' deze keer met 432 bladzijden, vergeleken bij de eerdere kleppers (Hebban taal voor een dik boek). Hoe zou het met Misha, Maren, Colin, Dean en alle anderen zijn?

Uiteraard zit Misha Larsen nog steeds in de gevangenis in New York, naast hem in de cel de meervoudige moordenaar Donald Skinner. Zoals verwacht vindt Misha geen rust na de voltooiing van zijn Project X en komt met nieuwe plannen op de proppen. Zijn vriendin Maren Franka wordt voor een onmogelijke opdracht geplaatst. Laat ze zich wederom meeslepen of weet ze te ontsnappen aan de greep van Misha.

De spiegelkoning gaat net als eerder, naadloos over waar het verhaal in De Skinner methode stopte. Zoals Bronja zelf al schreef in het Project X café is het voor haar in feite één heel dik boek, waar ze twee knippen in heeft moeten zetten. Ware cliffhangers zijn dit en dan is het wachten op het volgende deel. Het is wel absoluut een must dat je de twee voorgaande delen, De dode kamer en De Skinner methode, eerst leest. In dit derde deel komen er ook weer andere en verrassende verhaallijnen te voorschijn, die interessant zijn om te lezen en ervaren. Het gesponnen web ontvouwt zich met een spetterend slot.

Intrigerend is het hoe de De spiegelkoning weer heel vernuftig in elkaar steekt, net als de eerdere twee delen. Dit is echter wel het spannendste deel, waar verrassing om de deur komt kijken, iets waar autist Misha maar heel slecht mee om kan gaan. Bronja Hoffschlag heeft dit keer niet alles uitgestippeld zoals Misha in gedachten heeft en zet hem voor het blok met verrassingen en veranderingen zowel in als buiten de gevangenis. Ze speelt niet alleen met de lezer in dit deel, maar ook met Misha zelf en dat maakt het intrigerend om te lezen.

Met De spiegelkoning heeft Bronja Hoffschlag een waardig slotstuk geschreven van een intrigerende trilogie. Een trilogie die zoveel meer aandacht zou moeten krijgen, want Bronja is een ware kunstenaar in het web van vele personages en gebeurtenissen. Ze weet alles perfect te verbinden en daarnaast een heelijk spannend boek/trilogie te schrijven.

Reacties op: Waardig slotstuk van intrigerende trilogie

19
De Spiegelkoning - Bronja Hoffschlag
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker