Advertentie

In 2019 startte grand-dame van de Nederlandse thriller, Corine Hartman, met een nieuwe thrillerserie rond Faye van Laar, patiënte van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Nu, een jaar later verschijnt deel twee, In vrije val. In het najaar van 2019 was er ook een spin-off van de serie met een Storytel original luister-en ebook, Een zoete wraak, met een medepatiënt van Faye in de hoofdrol, Lisa van Bergen. Het is geen must dit boek te hebben geluisterd of gelezen voor het lezen van In vrij val. In vrije val is een thriller met een cover met een prachtige kleurstelling die roept om opgepakt te worden in de boekhandel.

Faye van Laar is na haar heftige avonturen in Een duister pad nog steeds net zo nieuwsgierig en impulsief en steekt haar neus vol overtuiging in een nieuwe zaak. Ze is geïntrigeerd door het bericht dat een ex-militair, zich schuilhoudt op de Veluwe in de buurt van Groot Loenen. Hij wordt verdacht van het vermoorden van zijn vrouw en zoon. Faye besluit op onderzoek uit te gaan en roept de hulp in van rechercheur Simon te Bresser en haar ‘zus’ Lisa. Daarnaast gaat ze ook op zichzelf wonen in een huisje op het terrein van psychiatrische inrichting Groot Loenen en duikt ook daar vol enthousiasme in.

In vrije val start net als Faye in direct in volle vaart, je bent als lezer direct onderdeel van haar gedachten en die gaan in volle vaart van start na het lezen van het bericht over ex-militair Mika Priens, gediagnostiseerd met ptss. Het tempo in het begin van het boek staat echter nog op een laag pitje, vergeleken met de vaart waarin je wordt meegezogen in het laatste deel. De spanning en nieuwsgierigheid sleurt je door de bladzijden en laten je de laatste bladzijden in complete verbazing lezen. Direct komt de gedachte op, kom maar op met het volgende boek! Ik zou het liefst nu verder willen lezen.

Psychiatrie, ptss, het wel of niet gebruiken van antidepressiva en dan voor het omstreden middel Seroxat spelen net als in Een duister pad, ook in In vrije val een grote rol. In het eerste deel van het boek is er veel aandacht voor de aanklacht tegen Seroxat, in het tweede deel nemen de gebeurtenissen de rode draad in het verhaal over en drijft vooral Faye`s bij vlagen impulsieve gedrag de spanning en nieuwsgierigheid in het verhaal.

Corine Hartman weet met haar creatieve pen regelmatig te verrassen met onverwachte gebeurtenissen en dit maakt het weer een genot om In vrije val te lezen. Ze speelt met de gevoelens van de personages. Faye, ex-militair Mika en zeker ook rechercheur Simon. Ze krijgen het zwaar voor hun kiezen en worden met zichzelf geconfronteerd. Ook de lezer wordt gevraagd flexibel te zijn en zich aan te passen aan de snel veranderende omstandigheden en heftige gebeurtenissen. Hoe de personages zich aanpassen en reageren, maakt het heel interessant en is een grote drijfveer in het spannende plot.

Met In vrije val heeft Corine Hartman een sterk tweede deel van een interessante thrillerserie afgeleverd, die smaakt naar veel meer. De cliffhanger aan het einde, laat de fantasie op hol slaan en doen stiekem een beetje terugdenken aan een eerder personage, Jessica Haider.

Reacties op: Een sterk tweede deel van een interessante thrillerserie

23
In vrije val - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners