Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De waarheid blijft lang verborgen in de sneeuw

Joyce Remmerswaal 27 februari 2024
Verborgen in de sneeuw is het eerste deel van de Zweedse auteur Vivece Sten in de serie De Åremoorden. Viveca Sten kwam op het idee van de serie toen zij tijdens de corona lockdown “vast” kwam te zitten in het Zweedse skioord Åre. In het dankwoord bedankt ze vele hulpvaardige mensen, want het gebied was compleet onbekend bij haar.

Hanna Ahlander lijkt het goed voor elkaar te hebben, ze werkt bij de politie in Stockholm en woont samen met Christian. Daar komt in één dag een abrupt einde aan en ze zoekt haar toevlucht in de vakantiewoning van haar zus in Åre. Daar verdwijnt een tienermeisje, Amanda en ze besluit op onderzoek uit te gaan en haar krachten te bundelen met rechercheur Daniel Lindskog.

Het boek begint direct al goed met een heftige proloog met die je nieuwsgierig maakt naar de gebeurtenissen voorafgaand hieraan en doet je rap verder lezen. Het perspectief is afwisselend dat van Hanna en Daniel in de derde persoon. Je leert beiden goed kennen, Viveca Sten neemt de tijd om de personages neer te zetten en onder andere hun privéleven hierin mee te nemen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van beiden. Misschien hier en daar wel een beetje cliché.

Er zijn veel verhaallijnen en personages verwerkt in het plot, het voelt haast als iets teveel en zorgt zeker in het begin voor vertraging in het verhaal en tegelijkertijd is dit ook wel een kenmerk van een eerste deel van een serie. De relatief korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek heel makkelijk leest en weer wat vaart terugbrengt.

De spanning zit echt gevangen in het laatste deel, als verhaallijnen bij elkaar komen. Voor de speurders Daniel en Hanna afzonderlijk ontstaan er connecties, mede door de goede hulp van Amanda`s vriendin Ebba. De spanning is dan daadwerkelijk tastbaar en zorgt voor een grote vaart in de ontknoping. Het voelt als haast en had in verhouding meer bladzijden verdiend voor de balans in dit dikke boek van 446 bladzijden. De waarheid blijft lang verborgen in de sneeuw.

Ik geef Verborgen in de sneeuw 3.5 ster.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Joyce Remmerswaal