Met plezier gelezen!

JoyceJC 09 januari 2024
Dit boek trok mij meteen aan. Het spel Catan is 1 van mijn favorieten om te spelen tijdens een avond met vrienden of familie.

De hoofdlijn van het Boek gaat over 3 broers Thorolf, Yngvi en Digur.
Zij worden na een aantal opvolgende gebeurtenissen verbannen uit hun thuisland voor 7 jaar.
Door verhalen van een schipper over het eiland Catan, besluiten ze daar heen te gaan en meerdere mensen uit hun thuisland volgen om op het paradijselijke eiland een nieuw leven te beginnen.
De reis gaat gepaard met vele voorbereidingen en zoals te verwachten valt met tegenslagen onderweg.

Wat fijn was aan dit boek:
Opbouw van het verhaal is rustig en chronologisch.
De 3 broers zijn de hoofdlijn maar gedurende het verhaal volg je ook andere karakters waardoor het interessant blijft en niet alleen doorkabbeld op de 3 broers.
De verschillende karakters worden voldoende uitgediept, je leert ze kennen, gaat van ze houden.
Je volgt ze net als de broers op hun tocht en daarna opbouwen van hun nieuwe wereld.
Er wordt mij inziens aan iedereen evenveel voldoende aandacht gegeven zonder dat het vervelend wordt.
Sommige karakters blijven terug komen waar andere maar een paar hoofdstukken van de partij zijn.

De schrijver neemt mij mee in de wereld die hij wilt vertellen. Ik kon bij alles een beeld vormen.

Ik heb dit boek met plezier gelezen en er van genoten.

Meer recensies van JoyceJC