Advertentie

Jippie, een nieuwe Boer Boris: Boer Boris heeft het heet! Nummer 13 in deze leuke reeks boeken met avonturen van Boer Boris. Samen met Berend, zijn broer en zusje Sam beleeft hij heel wat avonturen op zijn boerderij.
In dit deel is het zomer. Berend en Sam liggen met een aantal dieren in de schaduw van een grote boom. Het zijn vooral de schapen die het erg warm hebben in hun wollen vacht. Gelukkig weet Boer Boris een oplossing. Uit zijn stal haalt hij zijn schapenscheermachine. Vlug gaat hij aan de slag. Een voor een scheert hij de schapen. De wol gaat op de aanhangwagen en brengt hij naar de fabriek. Daar wordt deze gewassen, gekamd en gesponnen. Van de wol breien ze truien, jassen en dekens. Wanneer zullen ze dit gaan dragen?
Boer Boris heeft het heet! is een leuk, grappig verhaal voor jonge kinderen. Het leest makkelijk en is op rijm geschreven. Wanneer je als lezer een keer stopt, kan het kind zelf het woord invullen. Er staan geen moeilijke woorden in. Jonge kinderen zitten meteen in het verhaal. Het is herkenbaar. Ze kunnen zich voorstellen dat de schapen het erg warm hebben in hun wollen jas. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je met kinderen in mei/juni gaan kijken hoe de schapen geschoren worden. Nadat het schaap geschoren is, kunnen ze de wol voelen en ruiken.
De illustraties zijn sfeervol en er valt veel te zien en te tellen. Hoeveel kippen, varkens en koeien? Je hebt de mogelijkheid om plaats bepalende begrippen te oefenen, de wol ligt in de kruiwagen, er staat een kip op het varken enz. en er is aandacht voor tegenstellingen: warm en koud, Sam heeft haar kleren aan en uit.
Neem een kijkje in de fabriek. Daar zijn verschillende werknemers aan het werk. Benoem met de kinderen wat ze aan het doen zijn.
Ook deze keer ontbreekt het muisje niet. Deze is op elke pagina verstopt. Kunnen de kinderen hem weer vinden?
Boer Boris heeft het heet! een echte aanrader om te gebruiken bij het thema zomer.

Reacties op: Boer Boris heeft het heet!

9
Boer Boris heeft het heet - Ted van Lieshout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners