Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Egel op ontdekking

Jufelsie 11 februari 2020
Wat een lieverd… Op de voorkant van het boek staat hij afgebeeld: Egel. Egel woont met zijn vrienden Uil, Beer, Zwijn en Evert in een bos. Op een dag besluit hij de wereld te gaan ontdekken. Hij vertelt Uil dat hij op wereldreis gaat. Uil laat hem vervolgens de wereldkaart zien en legt uit dat er wel meer dan 190 landen zijn. Egel wordt hier een beetje verdrietig van en krijgt een vreemd gevoel in zijn buik. Uil heeft een voorstel voor Egel. Hij wil hem eerst alles leren over de wereld zodat hij later kan besluiten om alsnog op reis te gaan. Dit vindt Egel een goed plan. In Egel op ontdekking vind je grappige, ontroerende, avontuurlijke verhalen waarin Egel nieuwe dingen ontdekt.
Zo neemt Egel je mee naar de stad waar Zwijnelien woont. Krijgt Toekan hulp om zijn weg terug te vinden. Slaap je mee met de vrienden in een tentje en luister je naar kampeerverhalen van Evert. Bak je een taart voor mevrouw Zwijn en vier je het verjaardagsfeest van Egel. Doe je mee met een hardloopwedstrijd en plant je nieuwe bomen.
In dit boek staan korte verhaaltjes waarin gevoelens, vriendschap en beleving centraal staan. Jonge kinderen ervaren samen met Egel wat verliefdheid is en wanneer de dieren zich ergens voor schamen. Ze gaan zich vervelen en ruimen spulletjes op om ruimte te maken. Gelukkig heeft Uil regelmatig een wijze raad en wordt Egel daar gelukkig van. De verhaaltjes zijn zo beschreven dat het voor kinderen heel herkenbaar is en daardoor zijn ze heel betrokken. Ze zien de hele situatie voor zich en reageren hier op.
De illustraties zijn sfeervol. Ze geven prachtig de beleving en de emotie weer. Naast mooie kleurrijke prenten vind je boven elke titel een kleine, eenvoudige schets van de dieren. Dit zijn de dieren, die een rol spelen in het verhaal.
Egel op ontdekking een mooi bundel met verhalen om in de klas te hebben. Samen met Egel ontdekken kinderen verschillende aspecten uit hun belevingswereld.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie