Dromen komen uit... of niet?

Jufelsie Jufelsie
13 mrt 2023

Soms komen wensen écht uit,
als je er maar in gelooft!

Ergens, hier niet ver vandaan loopt Elin, een eenhoorn met prachtige manen, gouden hoeven en glinsterende paarse ogen. Zij weet dat er een klein meisje op haar wacht.
Ergens, hier niet ver vandaan is een klein meisje, met blonde haren en mooie ogen. Zij weet dat er eenhoorn op haar wacht.

Komen de twee bij elkaar en worden het dikke vrienden?
Het verhaal Elin de eenhoorn, geschreven door Amy Krouse, neemt jonge kinderen mee naar een wereld vol fantasie. Iedereen heeft weleens een mooie wens. Wanneer je in wensen gelooft, komen ze op het juiste moment uit! Elin is een EENHOORN en ziet er prachtig uit. Vooral de meisjes zijn meteen verliefd op haar. Ze dromen over haar en willen deze eenhoorn in hun armen sluiten. Op een ander plekje, ergens niet ver hier vandaan zien we een meisje. De kinderen fantaseren dat zij dat meisje zijn. Ze bedenken dat ze zelf een rol hebben in het verhaal en fantaseren verder wat ze samen met Elin willen doen.
Het verhaal is prachtig geïllustreerd door Brigette Barrager. Op de voorkant is de titel met glitterletters gedrukt. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht bij meisjes. Het schittert en glanst. De kleuren van de prenten zijn warm, de gouden hoeven magisch en de manen van Elin ‘waaien’ met de eenhoorn mee. De tekeningen, die rond Elin liggen, zijn zo herkenbaar en warempel … de kinderen gaan geloven dat er eentje van hun hand erbij ligt. Ten slotte dromen ze allemaal of ze een keer van de regenboog af mogen glijden.
Elin, de eenhoorn wil vast jouw vriend zijn, als je er maar in gelooft!

Els van Dijck

Meer recensies van Jufelsie