Grote beer, kleine beer en ik

Jufelsie 30 juni 2019
Twee vrienden heeft het meisje in dit boek. Een grote beer en een kleine beer.
Alle twee zijn ze heel belangrijk voor haar.
Een kleine knuffelbeer die ze overal mee naar toe neemt en die haar helpt om vrienden te maken. Maar wie is dan grote beer?
Kijk en lees mee in Grote beer, kleine beer en ik van Margarita del Mazo hoe belangrijk de beren zijn voor het meisje.
Het is een hartverwarmend verhaal over hoe fijn het is om vrienden te hebben, de beren zijn er voor het meisje en zij voor haar beren. Ze zijn onmisbaar.
Prachtig is dat kinderen pas aan het eind van het verhaal ontdekken wie voor het meisje grote beer is. Tot die tijd, wordt de spanning opgebouwd, door alleen een harige muts en donkere kleding te laten zien.
De illustraties van Rocio Bonilla zijn sfeervol, prachtig in zachte tinten ingekleurd. Kinderen kunnen, door alleen naar de prenten te kijken zelf het verhaal (na)vertellen.
Grote beer, kleine beer en ik…. Een prentenboek waar het thema vriendschap geweldig in beeld wordt gebracht.

Meer recensies van Jufelsie