Gegarandeerd voorleesplezier!
Annie M. G. Schmidt heeft geweldige verhalen geschreven. We kennen allemaal de avonturen van Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Er zijn verhalen, die minder bekend maar wel heel leuk zijn. In de nieuwste bundel ‘Het kleine Annie M. G. Schmidt voorleesboek’ ontmoeten we o.a. Jan, die bij de reus op bezoek gaat, lezen we hoe de wens van de koning en koningin vervult wordt en bakt kabouter Tibbedaan een omelet. We komen Floddertje en Zaza, de kakkerlak uit de Petteflet weer tegen en andere personages. Het is een feest om een verhaal van Annie M. G. Schmidt voor te lezen. Ze heeft een fijne schrijfstijl. Verhalende gedichten op rijm, zoals ‘De houtwurm’ en ‘Het varkentje’ lezen ritmisch voor. Andere verhalen hebben een inleiding, die de kinderen nieuwsgierig maakt, waardoor ze direct in het avontuur kruipen. Er zijn ook verhalen met herkenning en een boodschap. Zo lezen we over Prélientje, die erg verlegen is. Wanneer ze, met haar moeder het circus bezoekt en drie leeuwen plotseling niet meer te temmen zijn, stapt zij moedig de piste in.
Zodra je het boek openslaat, vind je een mooie inhoudsopgave. De verhalen staan niet op alfabetische volgorde. Ze zijn allemaal eerder gepubliceerd. Achterin het boek vind je hier details over.
De prenten in dit boek zijn van verschillende illustratoren. Fiep Westendorp, Mies van Hout, Philip Hopman en Noëlle Smit zijn bekende namen. Marieke van Ditshuizen en Yoko Heiligers hebben gloednieuwe tekeningen toegevoegd. Alle tekeningen zijn kleurrijk en een lust voor het oog. Mooi om te zien dat iedere illustrator zijn eigen techniek heeft. Dit zorgt voor variatie.
Het kleine Annie M. G. Schmidt voorleesboek is een must-have. Voor elk moment van de dag of in het jaar is er een verhaal. Een tekst voorlezen van deze schrijfster is geweldig. Het is iedere keer weer een feest!