Sport en lezen.... dat is dubbelplezier!

Jufelsie 05 november 2024
Er staan zeven renners klaar
Dan gaat de vlag omhoog.
Start!
Vandaag is het KOERS!

Volg een spannende wielerwedstrijd met zeven renners in ‘Het is koers!’ geschreven door Stefan Boonen. In vijf rondes gebeurt er van alles. Zo stappen de renners in ronde 1 plotseling af om een rondje mee te maken in de draaimolen, hebben ze een flinke klim in ronde 2 en komen ze in ronde 3 ten val. In ronde 4 belanden ze in een doolhof en klossen onder andere door de modder en door het hoge gras. Net voor de finish krijgt een van de renners een lekke band en wacht iedereen op hem. Op het eind is er een winnaar: Matteo Van Trap.
Het is koers! is een vrolijk verhaal voor beginnende lezers. Het is het eerste boek in een nieuwe reeks ‘Ik lees over sport’. In dit deel gaat het over de wielersport. We ontmoeten Jos. Hij is verslaggever en stelt ons de zeven renners voor. Vervolgens neemt hij ons mee in een koers. Vanaf het begin zijn we betrokken en volgen we de renners vanaf de start tot de finish.
We maken verschillende situaties mee. Er zit spanning in, vooral wanneer de renners de klim aangaan en humor. Daarnaast kunnen we genieten van veel illustraties. Dit alles bevordert het leesplezier. De tekst is verdeeld in hoofdstukken. In dit boek in ‘rondes’ omdat we een wielerwedstrijd volgen en leest vlot. De bladspiegel is fijn en opmerkelijke uitroepen komen regelmatig terug zoals ‘ja zeg, nee zeg!’. In het boek zijn enkele gekleurde pagina’s te vinden. Hier ontdek je leuke weetjes en feitjes. Je bekijkt een koersfiets en ziet wat een renner nodig heeft.
Tom Schoonooghe heeft de vele tekeningen verzorgd. Ze sluiten perfect aan en hebben allen een vleugje humor. De renners hebben ieder hun eigen helm en zijn zo goed te onderscheiden.
‘Het is koers!’ je leest over de wedstrijd en leert over de koers. We zijn nu al fan van deze reeks en kijken uit naar het volgende deel. Welke sport staat dan centraal?

Meer recensies van Jufelsie