Advertentie

Elk jaar schrijft Vivian den Hollander een nieuw boek met avonturen van Lisa en Jimmy rond het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Reis mee!
In Instappen maar! heeft de juf een verrassing voor Lisa en Jimmy. Met alle kinderen uit de klas gaat ze op schoolreis. Op het digibord laat ze zien met welk vervoermiddel ze op reis gaan. De bestemming verklapt ze nog niet. Voordat het zover is werken de kinderen in de klas over op reis gaan. Ze bouwen een trein na met stoelen, fietsen naar de camping om daar in een tentje te gaan slapen en maken paspoorten om naar het buitenland te gaan.
Met Instappen maar! introduceer je het thema van de Kinderboekenweek. Lisa en Jimmy zitten in een kleuterklas en dat maakt het zo herkenbaar voor kinderen. Verschillende aspecten komen aan bod: de kring, het digibord, de stage-meester en het spelen in verschillende hoeken. Geweldig hoe Vivian in dit boek beschrijft hoe de kleuters daarin spelen rondom het thema op reis.
Een week later gaat de klas van Lisa en Jimmy op schoolreis. Een gele schoolbus rijdt voor. Kleuters vinden het helemaal geweldig om samen op reis te gaan en worden enthousiast bij het zien van de volle bus. Herinneringen van hun eigen schoolreis komen naar boven.
De illustraties van Dagmar Stam zijn prachtig. Ze nodigen uit om er lang naar te kijken en stralen een en al vrolijkheid uit. Lisa met twee springende staartjes en Jimmy met een volle krullenbos.
Ben jij klaar om een nieuw boek voor te lezen?
Instappen maar!

Reacties op: Ga je mee? Instappen maar!

5
Instappen maar! - Vivian Den Hollander
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 5,00
E-book prijsvergelijker