Een boek wat een hele straat wordt!
Het is bijna Kerstmis. Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen.
Ga je mee naar de prachtige straat van Ingela P Arrenius en Jonathan Emmett?
Kerstmis in de straat is het vervolg op De winkelstraat. Het is een prachtig boek wat je kunt uitklappen tot een hele straat. Fraaie kleurige huizen staan naast elkaar en heel veel dieren lopen er langs of zijn binnen bezig. Bij elk huis kun je twee flapjes openmaken om te ontdekken wat daar achter gebeurt. Zo zie je Gregor cadeaus inpakken, papa Vos kerstmoppen voorlezen en houdt Mats een middagdutje. Het is iedere keer een grote verrassing. De bewoners van de straat zijn allemaal druk bezig. Het lokt uit om samen met je kind een verhaal erbij te vertellen. Er staat namelijk geen tekst bij de flapjes. Het prikkelt de fantasie en de woordenschat groeit bij de kinderen. Enkele huizen zijn winkels. Hierbij staat in grote letters, wat er verkocht wordt, bijvoorbeeld speelgoed of boeken. Een leuke uitdaging is om samen met je kind enkele dingen op te noemen, die je daar zou kunnen kopen. Hierna kijk je samen achter het flapje!
Op de achterkant van de straat zie je een kerstmarkt. Er hangt een gezellige sfeer. De bomen zijn versierd, er zijn lekkere dingen te koop en verschillende dieren vermaken zich in de sneeuw. Een prachtige tekening waar je samen met je kind uren naar kunt kijken en waar steeds een nieuw verhaal bij verteld kan worden. Daarnaast kun je verschillende dingen tellen, speel je het spel ‘ik zie, ik zie iets ….geels’ of kijk je wat een van de dieren aan het doen is.
Doordat dit boek helemaal uit te klappen is, kan je het ergens neer zetten. Zo gebruik je het als achtergrond bij een spelsituatie. Het geeft kinderen de mogelijkheid om er wat bij te bouwen, poppetjes of spulletjes erbij te zetten en zo hun eigen verhaal te creëren.
Het boek Kerstmis in de straat biedt tal van mogelijkheden. Een geweldig cadeau voor ieder kind…. met een feestelijk strikje om het boek te sluiten!