Drie vrolijke avonturen met Koen en Lot
Koen en Lot… ze zitten bij elkaar in de klas en wonen in dezelfde straat. Koen op nummer 3 en Lot op nummer 11. Samen beleven ze in deze bundel Lees mee met Koen en Lot drie fantastische avonturen.
We lezen de verhalen Ik ben op jou, Een kind in de sloot en Feest in groep drie.
Wanneer Koen Lot wil verrassen met een mooie brief gaat het mis. Hij maakt een fout. De brief komt in de jas van Els terecht. Zij is verbaasd en Lot is van streek. Komt het nog goed tussen Koen en Lot? Je leest dit avontuur in Ik ben op jou.
In het tweede verhaal Een kind in de sloot ontmoeten Koen en Lot een moeder. Zij is haar zoon Tim kwijt. Ze vinden Tim bij de sloot. Zijn bal dobbert daar in het water. Tim glijdt uit en komt in de sloot terecht. Koen en Lot redden hem. Ze krijgen een mooie beloning en komen in de krant te staan.
De juf van Koen en Roos is ziek. Ze krijgen een invaller. Helaas zijn juf Aaf en later juf Riek niet de gezelligste juffen. Gelukkig krijgen ze na een paar weken goed nieuws… juf Roos komt terug. Om haar te verwelkomen organiseert groep 3 een feest.
De verhalen met Koen en Lot zijn perfect voor de beginnende lezers. Marianne Busser en Ron Schröder zijn ervaren schrijvers. Korte zinnen staan netjes onder elkaar. De kinderen lezen woorden die uit klanken bestaan, die ze in het eerste halfjaar van groep 3 hebben geleerd. Het boek is op AVI – M3 niveau.
De vrolijke avonturen passen in hun belevingswereld. Terwijl de kinderen lezen voelen ze de emoties die in de verhalen aan de orde komen. Verliefdheid, trots zijn en het hebben van een rotbui kan een aanleiding zijn voor een kringgesprek. Wellicht komen kinderen met ervaringen.
Tussen de tekstblokken vinden de kinderen vrolijke illustraties in mooie, felle kleuren. Ze zijn een feest voor het oog. Daar heeft Mark Janssen voor gezorgd.
Met zijn tekeningen laat hij het verhaal leven.
De kinderen sluiten meteen vriendschap met Koen en Lot en genieten van hun avonturen. Een geweldig boek voor in de boekenkast van groep 3!
Met zijn tekeningen laat hij het verhaal leven.