Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een heerlijke stranddag.

Jufelsie 05 juni 2022
De zon schijnt. Heerlijk weer voor een dagje naar zee.
Op dit idee komt een kleine jongen. Hij vraagt zijn opa mee te gaan naar zee.
Met een tas vol spullen gaan ze op pad. Ze zoeken een plekje op het strand en nemen meteen een duik. Hierna bouwen ze een zandkasteel, spelen met de bal en laten een vlieger op. Terwijl de kleine jongen geniet van zijn ijsje ontdekt hij ineens dat opa weg is. Een aardige mevrouw loopt met hem terug. Samen vinden ze opa terug.
Opa, ga je mee? is een prachtig prentenboek. Het verhaal is geschreven door Anke Kranendonk en geschikt om voor te lezen bij kinderen vanaf drie jaar. Met de vraag ‘Opa, ga je mee?’ nodig je de kinderen uit en zijn ze direct betrokken. Op een pagina zien ze een grote tas. Welke spullen neem je mee naar zee? Samen met de kinderen benoem je wat opa en zijn kleinzoon meenemen. Op deze manier wordt de woordenschat vergroot. Hierna beleven we een heerlijk dagje. Verschillende activiteiten die je aan zee, op het strand kunt doen komen aan bod. Iedereen vindt het grappig om opa onder het zand te zien liggen en herkent de vorm van de ijscowagen… een raketje!
Even wordt het spannend. Opa is weg! De kinderen kijken naar de prachtige illustratie en speuren het strand af. Vinden zij opa terug? Vervolgens worden in kleine tekeningen de activiteiten teruggehaald. Een beetje opgelucht zien we opa later zwaaiend op zijn handdoek terug.
Naast de woordenschat geeft het verhaal aanleiding om tegenstellingen aan te bieden. Naast ‘het water is koud en de handdoek voelt lekker warm en zacht’, kun je op zoek gaan naar meer tegenstellingen.
Liset Celie heeft de tekeningen verzorgd. Vrolijke, sfeervolle en kleurrijke prenten. We kijken onze ogen uit en spontaan gaan de kinderen handdoeken tellen en benoemen ze de kleuren van de parasols. Het spel ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet kan met elke illustratie gespeeld worden. Op deze manier leren de kinderen goede omschrijvingen te formuleren.

Opa, ga je mee?
Zeker, hij gaat met zijn kleinzoon mee.
Samen met hen, beleef je een heerlijk dagje aan zee!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?