Een nieuw avontuur op het platteland

Jufelsie 19 juni 2022
Een feest voor Stinkhond. Deel 10 is verschenen! Stinkhond op de boerderij is het nieuwste deel in de serie van boeken van Stinkhond en Plattekat. Een serie die populair is bij beginnende lezers.
Stinkhond woont samen met Plattekat in een vuilnisbak. Hij ziet eruit als een gerafeld tapijt en ruikt naar sardientjes. De twee vrienden trekken met elkaar op en beleven samen de mooiste avonturen.
Dit boek begint op de vertrouwde plek…de vuilnisbak van Stinkhond en Plattekat. Ze horen plotseling een klein meisje huilen. Het is Poppie. Ze komt van boerderij De Gouden Kippenbilletjes en tijdens het zoeken naar haar hamster is ze verdwaald in het bos. Stinkhond droomt van een leven op het platteland. Samen met Plattekat brengt hij Poppie terug. In plaats van lekker in de modder te rollen moet Stinkhond zorgen dat hij uit de handen blijft van Hak, een groene reus die blikvoer maakt van dieren. Gaat dit lukken en zien de twee vrienden hun vuilnisbak ooit terug? Stinkhond op de boerderij is een geweldig nieuw avontuur van Colas Gutman & Marc Boutavant. Sylvia Vanden Heede heeft dit verhaal vertaald.
Van begin tot het eind is het genieten van een spannend avontuur. Vinden ze de hamster van Poppie terug, hoe ontsnappen de dieren uit de handen van Hak en wie wint de Grote Veeprijswedstrijd? Het verhaal is vlot geschreven en verdeeld in verschillende hoofdstukken, die niet genummerd zijn maar wel een titel hebben gekregen. Voor een fijn leesplezier zijn niet alle pagina’s geheel gevuld met tekst.
Tijdens het lezen komen we verrassende taalgrapjes tegen. Wanneer Poppie vertelt dat je een pasje nodig hebt, antwoordt Stinkhond met ‘Ik moet nodig een plasje’. Ook vinden we de humor terug in de verschillende namen. Maak kennis met de Weltevreetjes, Kippie en Wolfgang Amadeus.
Met zijn onhandigheid weet Stinkhond de harten van ons weer te stelen, terwijl de basset en de opgeschoren poedel zich netjes gedragen. De laatste twee zijn in alles verschillend en spelen ook in dit avontuur een rol.
De illustraties zijn kleurrijk en vrolijk. Stinkhond en Plattekat zijn zo getekend dat ieder kind er meteen verliefd op wordt. Vooral Stinkhond, die eruit ziet als een gerafeld tapijt toont zijn charmes.
Stinkhond op de boerderij neemt elke lezer mee naar een plek waar weer heel wat te beleven valt en leesplezier gegarandeerd is!

Meer recensies van Jufelsie