Girlpower
"Het verhaal van een prinses en een pistool - Cees van den Berg en Monique Dozy"
@uitgeverijlemniscaat
Girlpower!
Een topper met vooral vrouwen in de hoofdrol.
Eéntje om in één ruk uit te lezen.
Een uniek verhaal van Cees van den Berg met een flinke portie spanning en humor. Een komisch avontuur dat leest als een trein. Gedetailleerde beschrijvingen, uitgesproken personages, uitdrukkingen, dialogen,...
Geweldige illustraties in kleur van Monique Dozy die echt bijdragen tot het verhaal. Het lijken wel kleine schilderijtjes en het mochten er van mij nog veel meer zijn.
Het verhaal gaat over Pim, 12 jaar. Een meid met hoog Matilda en/of Pippi Langkous gehalte. Haar oma is overleden en ze moet naar een streng internaat. Geen fijne plek als je niet van rijke komaf bent. Daar laat de directrice Bottenbley haar weten dat ze geadopteerd is. Haar oma is dus niet haar oma. Pim besluit een privédetective in te huren om te weten te komen wie ze is en waarom er mensen (bad girls ) niet willen dat ze haar verleden onderzoekt. Valletta is een atypische vrouwelijke detective: stoer en eigenzinnig, fastfoodliefhebber die niet van groenten houdt en...ze heeft een pistool. Maar toch met het hart op de juiste plek. Samen gaan ze op onderzoek met de nodige steak-outs.
Als lezer kom je al snel te weten wie Pim is. Komt ze daar zelf achter voor het te laat is?
Om zelf te lezen (vanaf 10 jaar) en zeker een aanrader om voor te lezen in de klas (drie delen met 36 hoofdstukken).
Koningsdrama 2.0? Jawel, maar toch nog zo veel meer.
Lezen maar...
Inge Deblander - https://www.instagram.com/boekindeklas/
Alle info over dit boek vind je op
@uitgeverijlemniscaat
Girlpower!
Een topper met vooral vrouwen in de hoofdrol.
Eéntje om in één ruk uit te lezen.
Koningsdrama 2.0? Jawel, maar toch nog zo veel meer.
Lezen maar...
Inge Deblander - https://www.instagram.com/boekindeklas/