Allesbehalve knorrig boek
Lonnie is een beetje knorrig
Natalia Shaloshvili
@gottmerkinderboeken
Ik was helemaal verknocht aan 'Beer' en dus heel benieuwd naar dit nieuwe prentenboek van @nataly_owl.
Ik hou van haar eenvoudige maar warme illustraties (acrylverf en aquarel potloden, denk ik?). Haar personages hebben een hoog knuffelgehalte. Emoties zijn duidelijk herkenbaar getekend.
Natalia Shaloshvili schreef dit hartverwarmend, grappig verhaal over een humeurige kitten. Mama stelt Lonnie voor om samen een activiteit te gaan doen. Maar Lonnie wil niet naar het park gaan en ook niet zwemmen of naar de bioscoop. De schommel is te schommelig en de glijbaan te glijerig, het water is te nat en in de bioscoop moet je te lang stilzitten. Lonnie is een beetje knorrig. Mama neemt Lonnie toch mee naar buiten en dan komen ze Mila tegen. Zij weet de perfecte oplossing tegen knorrig zijn. Wat dat is laat ik je graag zelf ontdekken.
In de klas:
Interactief voorlezen bij jonge kinderen.3+
Verteltafel
Chronologie: de volgorde van de activiteiten die mama voorstelt
Gesprek: Wat doe jij als je een beetje knorrig bent? Hoe raak je uit een dip?
Drama: verhaal naspelen
Technisch lezen/spelling bij L2/groep 4 woorden op -ig.
Conclusie: Bah-dagen blijven niet duren.
Wie of wat kan jou opbeuren als je knorrig bent?
#leesplezier #leesmotivatie #prentenboeken #lekkerlezen #voorlezenisleuk #leesbevordering #gottmerkinderboeken #lonnieiseenbeetjeknorrig#nataliashaloshvili#bookstagram#boekindeklas
Natalia Shaloshvili
@gottmerkinderboeken
In de klas:
Interactief voorlezen bij jonge kinderen.3+
Verteltafel
Chronologie: de volgorde van de activiteiten die mama voorstelt
Gesprek: Wat doe jij als je een beetje knorrig bent? Hoe raak je uit een dip?
Drama: verhaal naspelen
Technisch lezen/spelling bij L2/groep 4 woorden op -ig.
Conclusie: Bah-dagen blijven niet duren.
Wie of wat kan jou opbeuren als je knorrig bent?