Klein maar fijn

Oma is een tasje

@mohanavdkroonenberg
@conniesnoekillustrator
@vierwindstreken
@lmbooks.be dan voor het recensie exemplaar

Oma is geen krokodil meer.
Oma is een tasje en zes paar schoenen.
Dat maakt Oet razend. Hij zint op wraak.

"Oma was een mooie krokodil. De mooiste van het woud. Niemand was groener dan zij. Niemand had zo'n zachte huid. Haar tanden stonden prachtig schots en scheef. Gewoon uit zichzelf. Zonder beugel."

Samenvatting
Oet is een krokodil. Hij ligt met opa op de bank. Onder een deken. Pap en mam zijn weg. Opa past op Oet. Nergens voor nodig, vindt Oet. Maar gezellig is het wel. ‘Waar zijn pap en mam naartoe?’ ‘Jagen,’ zegt opa. Oets ogen worden groot. ‘Jagen? Met een geweer?’

Een klein maar fijn en behapbaar boek voor eerste lezers.
Boordevol humor en ook best spannend.
21 korte hoofdstukjes. Ideaal om samen met de hele klas te lezen.
Het stukje dat opa vertelt is in een andere kleur lettertype. Zo is het voor de lezers duidelijk wat zich in het verleden afspeelde en wat in het heden.
Geweldige grappige illustraties van @conniesnoekillustrator. Met leuke details. Al vonden sommige kinderen de illustratie met het bloedende been wat eng.

Ik las het boekje voor op de laatste dag van het schooljaar en ga hem ook gebruiken voorde eerste leeslessen van september met mijn nieuwe groep "Krokskes". Niet voor niets de klas.

#omaiseentasje #mohannavandenkroonenberg #conniesnoekillustrator #devierwindstreken #kinderboeken #leesplezier #leesmotivatie #lekkerlezen #leesbevordering #bookstagram #boekindeklas

Meer recensies van jufinge