Omdraaiboek

Ben gaat naar een nieuwe school na een verhuizing en zijn strategie is om nu écht bij de populaire kinderen te horen. Maar dat lukt niet. Wanneer hij op de toiletten is, zie hij een hele vreemde deur. Als hij de deur opent, ziet hij een vreemde onderwaterwereld… Maar ook een mega-cavia.

Kom binnen, als je durft leest op een speciale manier. Elke keer als Ben de vreemde deur in gaat, moet je het boek omdraaien om op z’n kop een hoofdstuk te lezen. Wanneer hij weer naar de gewone wereld gaat, mag je weer terug draaien. Persoonlijk vond ik dit heel onhandig lezen, maar ik kan me voorstellen dat kinderen daar geen problemen mee hebben.

Het boek bevat ontzettend veel illustraties en is er vrij veel witruimte tussen de regels tekst. Dit is iets wat veel kinderen tegenwoordig heel fijn vinden lezen. Het zorgde er voor mij voor dat ik snel door het boek ging.

Ben maakt wel een bepaalde groei door in het boek, maar het was minimaal. De andere personages bleven erg op de achtergrond, maar zijn zus was mijn favoriet: Rap die eigenlijk Rapunzel heet.

Al met al denk ik dat de vormgeving en het onderwerp kinderen vanaf een jaar of 10 zal aanspreken. Er zaten spannende stukken in het boek en het eindigt ook nog met een cliffhanger. De aparte manier van lezen helpt natuurlijk ook. Voor mezelf wat minder geslaagd, maar wel een aanrader voor kinderen.

Bedankt voor het opsturen van dit exemplaar @kinderboeken.nl
Het heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars