Leest fijn en snel weg
Jamie en Laurie gaan samen naar een speeddate avond in een club. De club kenden ze al van vroeger, maar nu is er alleen een speeddate evenement, in de kelder. Iedereen moet zijn telefoon inleveren, krijg een soort aftekenlijst en daarna kunnen de tien dates beginnen.
Er zijn tien mannen en tien vrouwen die meedoen. Wanneer plots het licht uit gaat en weer aan, liggen er meerdere mensen vermoord op de grond. Bij de date van Jamie is de keel doorgesneden. Wie heeft dit gedaan? En hoe komen ze weer naar buiten?
Het hele boek draait om die twee vragen. De overlevenden gaan samenwerken om de dader te ontlopen en de uitgang te vinden. Jamie is fan van slasher films en weet dus precies te voorspellen wat de dader gaat doen en wat zij vooral niet moeten doen (de groep opsplitsen bijvoorbeeld).
Je kan je voorstellen dat deze situatie heftige gevoelens oproept. Maar zelfs daartussendoor ontstaat er een kleine romance. Dit boek wordt namelijk op de markt gezet als een horror-romcom.
Nu is het inderdaad zo dat er veel mensen vermoord worden, waarbij er overal bloed zit en dat er een romance ontstaat tussen twee personages. Maar ik denk dat het boek meer zal aansluiten bij romance lezers dan horror lezers.
Door de korte hoofdstukken en het feit dat er constant iets gebeurde, leest het boek erg snel en fijn weg. Persoonlijk had ik een iets spectaculairder einde verwacht, maar de rest van het boek maakt dat weer goed. Ik heb me er zeer goed mee vermaakt.
Bedankt @zomerkeuning voor het opsturen van het PR-pakket met dit boek. Kijk ook vooral mijn unboxing reel om de sprayed edges te bewonderen.
Zo vermoord je een man in tien dates is geschreven door Shailee Thompson en vertaald door Sanne Hillemans.