Leest vlot weg!

Stil als de sneeuw is het derde boek met rechercheur Jakob Weber. Deze serie speelt zich af in Noorwegen en je leest vanuit de perspectieven van verschillende teamleden.

Er worden ongeveer tegelijkertijd twee lichamen gevonden. Verder in het onderzoek lijken deze twee slachtoffers iets met elkaar te maken te hebben.

Jakob krijgt privé heel wat te verwerken, maar ook tussen zijn (oud) collega's loopt het niet altijd soepel. Dat vind ik een zeer realistisch aspect aan dit boek. Door de snelle perspectiefwisselingen en korte hoofdstukken leest het verhaal ook heel makkelijk weg.

De spanning wordt langzaam opgebouwd, zoals je gewend met van een echte Scandinavische thriller. Aan het einde is er even een piek in actie.

Hoewel de zaak opgelost lijkt, zijn er op het einde toch nog veel vragen waar je nog geen antwoord op hebt. Die vragen worden hopelijk beantwoord in een volgend boek.

Het was erg leuk om weer samen met @sietske.reads dit boek te lezen.

Kortom, Stil als de sneeuw is een vlot leesbare en realistische Scandinavische thriller, met een sterke spanningsopbouw en geloofwaardige personages. Het einde laat nog vragen over, maar maakt vooral nieuwsgierig naar het vervolg.

Bedankt @uitgeverijmarmer voor het opsturen van dit recensie exemplaar. Het heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.