Indrukwekkend verhaal

Claire en Demi hadden een zware jeugd waarin hun vader geweld gebruikte. Meestal richting hun moeder, maar soms ook richting zijn dochters. Nu zijn we een paar jaar verder, Claire en Demi zijn beide het huis uit, maar hun trauma is natuurlijk niet verdwenen. Lukt het ze om het patroon van verkeerde mannen te doorbreken?

Het begin van het boek lees je vanuit het perspectief van Claire, je leest hoe haar leven nu is, zonder haar moeder en zus, maar je leest ook stukken uit het verleden. Af en toe zat er een cliffhanger voordat we van tijdlijn wisselde en dat zorgt ervoor dat je het boek moeilijk weg kan leggen. Je wilt weten hoe het verder gaat. Langzaamaan komen we op het punt waarop blijkt dat Demi van de radar is verdwenen in Brazilië.

Angelique Haak heeft het boek zo opgebouwd dat je langzaamaan alle puzzelstukjes krijgt. Door de perspectiefwisseling krijg je ook een andere kant van het verhaal te weten. Het thema huiselijk geweld zit goed verweven in het verhaal, de personages zijn heel realistisch neergezet en de spanning wordt rustig opgebouwd. Niet per se spanning door actie, maar vooral dat je wilt weten wat er is gebeurd.

Al met al is dit een indrukwekkend verhaal dat nog even bij je blijft nadat je het hebt uitgelezen. Het is niet alleen spannend, maar ook aangrijpend. Een aanrader voor lezers van psychologische thrillers en spannende romans.

TW: (huiselijk) geweld, verkrachting

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars