Op zich leuk verhaal
Zomer is het eerste deel in de Cosy Cottage Café serie geschreven door Rachel Griffiths.
Allie Jones heeft na de dood van haar man het grote huis verkocht, een schattige cottage gekocht en daar een café in gemaakt. Het draait nu al een tijdje prima, haar zoon woont nog thuis en helpt af en toe in de bediening. Ze bakt zelf het lekkers wat bij de koffie en thee wordt geserveerd.
Op een dag is Chris weer terug in het dorp. Allie en Chris kennen elkaar van vroeger. Chris is toen vertrokken, maar Allie is altijd gebleven. Het lot heeft hen weer samengebracht.
Op zich allerlei leuke ingrediënten voor een zomerse feelgood. Toch waren er punten waardoor ik niet enthousiast ben. Het verhaal voelde te standaard voor mij, alsof je een checklist hebt voor een feelgood en alles hebt afgevinkt. Doordat het verhaal erg kort was, werd veel niet lang uitgewerkt. Ik had bijvoorbeeld graag uitgebreider gelezen over hetgeen wat de zoon van Allie wilde vertellen. Daarnaast lieten Allie en Chris het verleden wel heel makkelijk achter zich.
Op zich dus een leuk verhaal waarin twee mensen elkaar weer vinden en gelukkig worden.
Ik weet nog niet of ik verder zou willen lezen in deze serie. Misschien komen we dan wel iets te weten over de mysterieuze hond die op de cover staat, maar niet benoemd is in het verhaal. De auteur is overigens ook een mysterie, dus dat past dan weer wel.
@fidessaliterary bedankt voor het opsturen van dit exemplaar. Dat ik het boek gekregen heb, heeft mijn mening niet beïnvloed.