Pakte me niet

Twee nachtvissers zien twee andere mannen een koffer dumpen bij de zee. Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof ze een lijk aan het dumpen zijn. Maar zodra de politie de koffer opent, blijkt deze leeg te zijn. Zou het lichaam in zee liggen? Er wordt een grootschalige zoektocht uitgezet.

Ondertussen probeert Vanina Guarrasi het leven van het vermoedelijke slachtoffer in kaart te brengen. Dit doet ze weer op een typische Vanina manier. Haar collega’s zijn wel wat gewend en denken met haar mee.

Beetje bij beetje begin je ook als lezer in de gaten te krijgen wat er op de avond van de verdwijning van het slachtoffer is gebeurd. Pas in de laatste 50 bladzijden wordt alles duidelijk.

Nachtvissers is meer een detective of cosy mysterie dan een snelle thriller.

Hoewel ik enorm enthousiast was over het eerste boek, kon het tweede boek me helaas niet vasthouden. Ik stelde het steeds uit om verder te lezen, helaas. Het was meer Tante Poldi en Baantjer dan ik had verwacht van te voren. Het leest op zich wel erg vlot, maar helaas waren wij geen match. Ik denk dat ik het hierbij laat en de rest van de serie niet verder ga lezen.

In ieder geval bedankt voor het opsturen @uitgeverijmarmer

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars