Smaakt naar meer!
Aster zit nu vol met magie en heeft daardoor een sterke band met alle draken. Eilika doet nog steeds haar best de kleine aardedraak te beschermen. De nachtnoxen openen een bepaalde poort waardoor de duisternis over het continent valt en de duisterdraken ook weer zijn vrijgelaten.
Dit was een zeer korte samenvatting van wat er gebeurde in het derde deel in de Het Laatste Drakenei serie geschreven door Claudia Boon. Het is sterk aan te raden de eerste twee boeken te herlezen als je aan het derde deel wilt beginnen. Er is namelijk vrij weinig terugkoppeling naar eerdere gebeurtenissen. Maar als je net als ik de andere boeken recent hebt gelezen, kun je zo instappen.
Dreigende Schaduwen is de titel en dat is ook waar het verhaal om draait. De personages hebben het doel om de wereld te redden, maar daar hebben ze wel hulp van de draken bij nodig, maar niet de duisterdraken. De bondgenoten zijn weer een stapje verder in hun proces. Je merkt dat de personages groei doormaken en niet alleen zeker zijn van hun zaak, maar ook twijfels hebben.
Hoewel het heel fijn las, vond ik soms dat het even iets te snel ging. In eerdere delen werden de tochten om in andere delen van het continent te komen uitgebreid omschreven en nu waren ze er een paar zinnen later. Op zich hadden de reizen nu geen functie, maar het viel op.
Maaaar het einde geeft een hint naar het volgende boek en dat smaakt naar meer!
Kortom, weer een fijn deel in de serie. Het leest vlot, de personages blijven groeien en smaakt naar meer!
Bedankt @claudiaboon_author voor het opsturen van dit recensie exemplaar! Het boek is als paperback of ebook te bestellen, maar ook te lezen via Kobo Plus.
Maaaar het einde geeft een hint naar het volgende boek en dat smaakt naar meer!