Avontuurlijk en spannend!
Hou jij van boeken waarin er een “chosen one” is, waarbij de kinderen superkrachten hebben en daarom naar een speciale school gaan? Dan is dit boek perfect voor jou!
Onyeka heeft ontembaar haar, je kunt het goed zien op de cover. Op een dag komt ze erachter dat haar haar krachten heeft. Dat is het teken voor haar moeder om samen terug te gaan naar Nigeria. Om de verdwenen vader van Onyeka te vinden. Om om te leren gaan met haar krachten, gaat Onyeka naar een speciale school. Het is meteen duidelijk wie haar vrienden zijn, maar lukt het ook om haar vader te vinden?
Dit boek zit vol met actie. In de lessen op de AVZ, op het toernooi aan het einde van het schooljaar en daarna. Door meerdere cliffhangers verspreid over het boek, blijft de spanning goed hangen.
Het verhaal bevat veel Nigeriaanse invloeden. Voor mij na het lezen van de Orïsha trilogie niet onbekend, die trilogie is wel voor YA. Maar ik kan me voorstellen dat je even moet wennen aan hoe bijvoorbeeld namen geschreven zijn en woorden met bepaalde accenten. Gelukkig hoef je de woorden miet uit te spreken tijdens het lezen.
Alles bij elkaar vond ik het een spannend boek vol magie, vriendschap en avontuur. Ook kijk ik erg uit naar het tweede deel dat im het voorjaar van 2026 zal verschijnen in het Nederlands.
Bedankt @uitgeverijwildeharen voor dit exemplaar, ik heb het met veel plezier gelezen.