Zet aan tot gesprek
Het meisje met de zaadjes in het haar is een prachtig geïllustreerd prentenboek over het meisje Yaa.
Op een dag worden alle mensen van het dorp in een schip gestopt en naar de andere kant van de oceaan gebracht. Daar moeten ze werken voor "boze mannen".
Dit boek leent zich heel goed voor een gesprek over de slavernij met kinderen. De belangrijkste elementen komen aan bod, maar bijvoorbeeld wordt er niemand geslagen. Het gaat ook erg goed met Yaa, dus ik verwacht niet dat kinderen een trauma krijgen van dit boek lezen. Het geeft ze juist informatie over belangrijke onderwerpen die niet verzwegen mogen worden.
Ik vind het een goede ontwikkeling dat er steeds meer over de slavernij besproken wordt met kinderen, door boeken en op andere manieren. Er zijn de laatste tijd veel boeken erover verschenen. Wil je meer daar over weten? Ik verwijs je even naar @juf_rigoberta. Zij heeft er de laatste tijd veel over gepost!
In de klas hebben we na het lezen en bespreken van dit boek de bijbehorende kleurplaat gemaakt! Hele vrolijke vlechten hangen nu op ons prikbord. De kleurplaat vind je op kinderboeken.nl
Bedankt @nana.and.the.girls @kinderboeken.nl @redactie_condor voor het opsturen van dit boek!