Fijne start van nieuwe serie

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
25 mrt 2026

Verloren Sterren is het eerste deel in de zesde Warrior Cats serie. In deze boeken lees je over katten die naast elkaar in Clans wonen.

In de zesde serie volgen we Pegelpoot in de DonderClan, Schaduwpoot in de SchaduwClan en Wortelpoot in de HemelClan. Het achtervoegsel -poot betekent dat ze nog een leerling zijn en dus nog geen krijger of medicijnkat.

Wortelpoot wordt door zijn clangenoten niet serieus genomen, omdat zijn vader nogal een vreemde kat is. Wortelpoot wil zichzelf bewijzen, maar dat zorgt er onder andere voor dat hij door het ijs zakt... Pegelpoot ziet dat gebeuren en red hem uit het meer. Alle katten vonden dat een dappere daad van haar, maar Pegelpoot vindt dat alle katten het zouden gedaan hebben.

In dit deel is het een ijzige winter, er is amper prooi en eigenlijk is al het water bevroren. Het lukt de katten niet om contact te leggen met de SterrenClan, hun voorouders. Toch is er één kat die wel signalen krijgt, dat is Schaduwpoot. Alleen zijn deze signalen niet positief. Iedere kat die weleens de regels heeft overtreden zou moeten verdwijnen...

De Clans proberen samen te werken om tot een oplossing te komen, maar doordat iedereen honger heeft, gaat het niet van harte. Iedereen is chagrijnig en denkt vooral aan zichzelf en aan zijn of haar eigen Clan. Een droevige gebeurtenis zorgt toch voor een samenwerking, maar uiteindelijk zorgt het ook voor een cliffhanger bij het einde van dit boek! Ik zit alweer ongeduldig te wachten op het volgende deel.

Bedankt @pelckmans.be en @demooisteboeken voor het opsturen van dit exemplaar.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars