Smaakt naar meer

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
20 mrt 2026

Geschiedenisdocent Fabian gaat op een middag langs bij een expert over Johannes Vermeer. Om meer te weten te komen voor zijn proefschrift. Alleen loopt de middag noodlottig af als deze expert dood gaat tijdens het interview...

Dan wordt Fabian achtervolgd, zijn achtervolgers denken dat hij bepaalde informatie bezit. Ook zijn er een paar inbraken gepleegd die te maken hebben met vervalsingen van Johannes Vermeer. Het blijkt al snel dat Vermeer een geheim had en dat Fabian dat aan het licht moet brengen. Alleen willen zijn achtervolgers dat juist niet!

Jeroen Windmeijer wordt ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd en dat snap ik helemaal. Ook in dit boek moeten de hoofdpersonen puzzels oplossen om tot een antwoord te komen en draait het om kunst en geschiedenis.

Het hoofdpersonage Fabian is erg zeker van zijn zaak en heeft veel vertrouwen in zichzelf, wat betreft het onderzoek. Toch vond ik het wat naïef hoe hij over alles aanpakte.

Ik wil ook benoemen dat hij een probleem heeft met alcohol en dat dat vaak benoemd wordt. Dit was voor mij overigens niet storend.

Bij dit eerste deel van de Delft trilogie vond ik dat het verhaal te lang voort kabbelde en dat er pas heel laat antwoorden kwamen. Af en toe was het ook wat over de top en waren er ongeloofwaardige gebeurtenissen. Wel ben ik nieuwsgierig naar de rest van de serie. Ik hoop wel dat elk deel beter wordt, ik zal het snel ontdekken.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars