Recensie De Cirkel van Dave Eggers
Dave Eggers
Dave Eggers heeft veel romans geschreven. Meeste romans zijn fictie zoals: Het Alles, De Parade en natuurlijk De Cirkel. Hij is 12 maart 1970 geboren in Boston. Hij had een loopbaan als schrijver bij Salon.com en richte het tijdschrift Might op. Hierdoor ging hij beginnen met het schrijven van boeken
Het Boek
Het boek gaat over Mae Holland die door haar vriendin Annie bij het bedrijf de Cirkel komt werken. Ze werkt als eerst bij de Customer Service waar ze elke dag veel te doen heeft. De Cirkel wil alles in de wereld openbaar maken. Dit doen ze door apps, apparaten , etc. te innoveren. De vader van Mae lijdt aan de ziekte multiple sclerose en haar ouders hebben daardoor veel problemen met de verzekeringen wat Mae veel stres zorgt. Terwijl ze bij het bedrijf werkt ontmoet ze Francis en de meer mysterieuze Kalden. Haar ex-vriend Mercer is tegen wat het bedrijf doet omdat hij vind dat mensen wel privacy moeten hebben en laat dat ook goed weten. Sommigen mensen vinden wat het bedrijf doet slecht maar meesten niet.
Mijn Mening
Een paar minpunten die ik met het boek had was dat het erg sloom was waardoor ik soms wel sneller afhaakte en ik mindersnel door het boek ging zoals ik normaal met een boek heb. Een pluspunt is dat het goed laat zien hoe bedrijven de wereld controleren wat mensen aan het denken laat zetten. Nog een pluspunt is dat de personages erg round zijn en bij meeste leer je veel over hun verleden en ze veranderen door het boek. Wat ook fijn is dat er een deel 2 en deel 3 zijn als je nog niet bent uitgelezen. Nog een minpunt is dat het boek erg dik is wat een afschrikker kan zijn voor sommigen mensen.
Beoordeling
Ik vond het wel een leuk boek, maar soms een beetje saai