Advertentie

Deze debuutthriller van Jens Vern (pseudoniem van Sander Verheijen) heeft alle elementen van een thriller waar ik van hou. Vanaf het begin is het duidelijk dat er meerdere lagen zijn binnen het verhaal, zijn er meerdere mysteries op te lossen, de hoofdpersonen worden zodanig omschreven dat je er een duidelijk beeld van hebt, korte -goed leesbare- hoofdstukken en een fikse twist aan het einde van het verhaal. Smullen dus.

Het verhaal beschrijft een wereld waarin data een belangrijk element zijn. Data die zomaar kan worden ingezet om je leven te veranderen. Is dat in onze huidige wereld ook echt zo? Het is wel iets waar ik na het lezen van dit verhaal meer over ben gaan nadenken.
Maar het verhaal gaat over Tim. Het verhaal wordt ook grotendeels verteld vanuit Tim. Je krijgt mee hoe hij blij is met zijn nooit verwachte baan bij The Keeler Company, hoe hij opgaat in zijn werk, in zijn nieuwe leven. Langzamerhand merkt hij dat er dingen niet kloppen en ontwikkelt hij gewetensbezwaren. Ook in al zijn twijfels word je als lezer meegenomen.
En terwijl ik over het leven van Tim las, vroeg ik me steeds af hoe dat dan zat met die mysterieuze Emily uit de proloog. Dat heeft Jens Vern goed gedaan.
De hoofdstukken worden geschreven vanuit het perspectief van de verschillende hoofdpersonen (hoewel Tim de hoofdmoot is) en elk hoofdstuk heeft een eigen datum en tijd. Bij het lezen op een e-reader vond ik dat aspect soms wat lastig: in een boek zou ik dan af en toe even terugbladeren: waar en wanneer was het vorige hoofdstuk ook alweer? Maar dat gaat lastiger met een e-book.
En dat is dan ook meteen het enige minpuntje: ik heb het boek met veel plezier gelezen en zeker bij de laatste hoofdstukken wilde en kon ik niet stoppen met lezen.

Toch geen 5, maar 4 sterren. Waarom? Boeken die ik écht goed vind krijgen van mij altijd 4 sterren. De 5 sterren-boeken zijn boeken waarbij ik van mijn sokken word geblazen. Dat was hier niet het geval, maar écht goed was het zeker!

Reacties op: Écht goed boek!

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker