Advertentie

De familie Valentine bestaat uit generaties van filmsterren. Jongste telg Hope droomt ook van een carrière in Hollywood maar ze mag pas aan het jetset leven beginnen als ze 16 is. Niet eerlijk, vind ze, want haar broer en zussen zijn ouder dan haar en die genieten al volop van de faam van de familie terwijl de wereld nog niet eens mag weten wie zij is. Daarom stort ze zich volledig op de liefde en gaat ze op zoek naar de ware. Alleen is het voor haar niet te begrijpen dat echte liefde niet zo in elkaar steekt als in de film.

Holly Smale komt uit Engeland. Op haar vijfde jaar was ze al verliefd geworden op schrijven. In haar jeugd werd ze gespot als model, waar ze later haar debuutserie Geek Girl op baseerde. Deze serie werd een internationale bestseller en won veel prijzen.

Licht, camera, liefde staat vol met humor maar het meest grappige (of zielige) is dat de verteller, Hope, dat zelf niet in de gaten heeft. Ze is erg naïef en ziet de wereld als een enorme filmset. De karakters in het boek worden niet heel goed uitgewerkt, Hope zelf wat meer dan de rest. Dat is wel jammer. Het had het verhaal wat meer diepgang gegeven. Het verhaal komt een beetje langzaam op gang, het begin is erg wennen aan de schrijfstijl, maar al snel leest het als een speer. Hoewel er niet veel spanning in zit is het boek niet meer weg te leggen, je wilt steeds weten hoe het verder gaat.

De cover is ronduit prachtig. Heel vrolijk met al zijn kleurtjes, het nodigt echt uit om te gaan lezen.
Al met al is het een heerlijk meidenboek, ik geef het 4 sterren.

Reacties op: Meidenboek vol humor

61
Licht, camera, liefde - Holly Smale
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker