Advertentie

Angel is opgegroeid in een achterstandsbuurt van een grote stad. Haar vader heeft ze nooit gekend. Ze is een harde meid, niet bang om te vechten en ze laat niemand toe in haar hart. Tot Kayleigh bij haar in de klas komt. Kayleigh weet direct onder haar huid te kruipen en laat haar anders naar zichzelf kijken. Maar zo plotseling als ze in haar leven verscheen, zo snel is ze ook weer verdwenen.

Derk Visser is een Nederlandse schrijver die door zijn werk in de jeugdhulpverlening heel wat ellende ziet onder de jeugd. Daar gaan zijn boeken dan ook over: jongeren die moeten knokken voor een plaatsje in de maatschappij. Zijn hoofdrolspelers zijn meestal meiden uit rauwe buurten, omdat hij het interessant vind om te laten zien dat ook deze meisjes een andere kant hebben naast het ruwe dat ze laten zien.

De cover van het boek spreekt erg aan, het laat een ongelukkig meisje met engelenvleugels zien. Deze tekening is erg toepasselijk op het verhaal. Het geeft direct een somber gevoel, het trekt je direct in de sfeer van het boek.

Drama Queen ligt ergens tussen jeugd en young adult in. Het is voor beide doelgroepen geschikt maar ook voor volwassenen leest het goed. Het is erg vlot geschreven, soms een beetje te vlot want er worden een paar flink grote sprongen in genomen. Het verhaal is ook vrij voorspelbaar. De schrijver laat vrij snel in het boek al dingen gebeuren die de hoofdpersoon nog niet kan verklaren maar die voor de lezen zo duidelijk als wat zijn. Dat is jammer, soms had het wel wat subtieler gemogen.
Verder is het een fijn boek om te lezen, een goed verhaal. Het zit goed in elkaar maar had hier en daar misschien nog iets verder uitgewerkt kunnen worden. Het zit vol ruwe emoties en het sleept je er echt in mee om je niet meer los te laten tot lang nadat je de laatste pagina uit hebt. Ik heb er erg van genoten en gaf het 4 sterren.

Reacties op: Drama Queen

73
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker