Advertentie

Rood, wit en koningsblauw vertelt het verhaal van Alex, de zoon van de Amerikaanse president. Tijdens het huwelijk van de Engelse kroonprins krijgt hij het aan de stok met zijn gezworen vijand prins Henry. Op de een of andere manier belanden ze samen in de bruidstaart. In een poging de slechte PR rond het koningshuis en de presidentiele familie goed te maken, worden ze gedwongen om te doen alsof ze elkaars beste vrienden zijn. Langzaam maar zeker ontdekt Alex dat wat hij voelt voor Henry geen haat is, maar liefde.

Tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 kreeg Casey McQuiston het idee voor dit boek. Zelf is ze openlijk biseksueel en ze vroeg zich af wat er zou gebeuren als de first son iets zou krijgen met een Britse prins. Het resultaat levert een heerlijke new-adult op. Op sommige momenten spat de liefde tussen de 2 jongens er van af. Ook staat het bol van de humor. Vooral de zelfspot van Alex is echt hilarisch.
Jammer is wel, dat er vrij veel politiek in het boek verweven zit en vooral die stukken maken het boek hier en daar wat langdradig.

Het verhaal is goed opgebouwd en het zit best goed in elkaar. Wel jammer is, dat de personages niet heel erg uitgediept worden, je hebt niet het idee dat je ze heel erg goed leert kennen. Dat wordt voor een deel goedgemaakt door de duidelijke groei die de jongens doormaken. Het thema diversiteit en de keuze van de belangrijkste personages, de first son en een prins, maken dat het boek er wat uitspringt, het is geen 13 in dozijn new-adult.

De cover van het boek is eenvoudig, maar wel goed gekozen. Het maakt nieuwsgierig naar de beide jongens die op de cover staan.
Al met al een fijn boek voor tussendoor. Het kreeg van mij 3 sterren***

Reacties op: Leuke new adult met humor

87
Rood, wit & koningsblauw - Casey McQuiston
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners