Een nieuw begin
Mijn ervaring:
Hoofdpersonage Clara, de huismoeder van Shilling Grange die graag voor haar kinderen wilt zorgen, wat een geweldige vrouw is dat zeg! Een vrouw die voor haar kinderen vecht. Het eerste deel van de serie Het weeshuis had ik al gelezen en hier lees je hoe Clara zich settelt en zich de geliefde huismoeder titel waarmaakt. Op zich hoef je niet het eerste deel vooraf te lezen, maar ik raad het toch aan om het wel te doen want ik ben blij dat ik dat wel heb gedaan. Ik was zo benieuwd hoe het nu met Clara en de kinderen zou gaan.
Clara krijgt te maken met nieuwe uitdagingen, waar ze na haar langzame, toch leerzame start nu met meer zelfvertrouwen weet hoe hiermee om te gaan. Haar vriendelijkheid, steun en medeleven geeft ze aan haar kinderen maar twijfelt toch nog of ze niet te dicht bij de kinderen staat. Haar karakter maakt het verhaal weer mooi, ze is gewoon een lieve vrouw met een hart van goud.
Heel fijn vond ik het om over de nieuwe avonturen van Rita, Alex, Maureen, Peg, Peter, Billy en Barry te lezen. Maar ook de aankomst van twee nieuwe kinderen in het huis, Evelyn en Joyce. Hoe deze twee jongedames aankwamen, moest ik stiekem wel om lachen.
Clara krijgt van de gemeente te horen dat het weeshuis vanwege financiële problemen moet worden verkocht . Ze willen de kinderen naar Australië sturen maar Clara gaat het gevecht aan want ze wil de kinderen in Engeland bij elkaar houden.
Zal ze de kinderen kunnen redden van het schip naar Australië…
Doordat Page de rol van de eerlijke en vriendelijke Clara zo goed heeft neergezet heb ik genoten, maar ik vond dit verhaal wel een beetje te lang. Het had iets ingekort kunnen worden. Dit gevoel had ik niet bij het eerste deel van de serie.
Al met al een mooi, beeldend geschreven verhaal om te gaan lezen, maar wat ik al eerder heb gezegd, lees ook het eerste deel, dan heb je er toch meer gevoel bij Clara en de kinderen.
De cover vind ik, net zoals bij het eerste boek, weer mooi en bij het verhaal passen.