Verbinden of verbreken
Marly is net verhuisd en wil vooral rust. Geen mannen, geen gedoe. Alleen Vlek, haar driejarige Dalmatiër, die de enige man in huis mag blijven. Tot deze eerste avond wanneer haar waterkoker de boel laat klappen en ze ineens in het donker staat. In de meterkast lukt niets en dus klopt ze aan bij haar nog onbekende buurman. Floris van Kampen, stelt hij zich voor. Stil. Verlegen. Maar hij helpt zonder aarzelen.
Later vraagt Floris haar iets wat hij bijna niet durft uit te spreken. Hij wil dat ze hem helpt om losser te worden en misschien een vriendin te vinden. Eerst heeft Marly daar totaal geen zin in. Tot er iets ernstigs met Vlek gebeurt en Floris precies op het juiste moment naast haar staat. Dat vergeet je niet zomaar. Daarna voelt het vanzelfsprekend om hem toch te helpen. Een datingapp, andere kleding, misschien lenzen en wat flirt advies. Allemaal veilig.
Haar eigen hart staat immers op slot. Want een man als Floris is absoluut niet haar type...
Wendy Brokers schrijft zoals altijd met warmte en humor en precies genoeg emotie om je te raken. Ik merk weer hoe snel ik in haar verhaal zit en alleen maar door wil blijven lezen of luisteren. Iedere emotie die Marly en Floris ervaren is door Wendy met zoveel aandacht beschreven dat ik het zelf ook echt heb gevoeld. Het was heerlijk om deze twee personen te zien groeien in dit verhaal.
Ik zou zeggen, noteer dit boek maar gelijk want jullie gaan genieten!
Ik zou zeggen, noteer dit boek maar gelijk want jullie gaan genieten!