Love at First Knight

Karin van der Lee Karin van der Lee
19 mrt 2024

Van de World of Romance Boekenlounge mocht ik het boek ‘Love at First Knight' van Megan Clawson lezen.
Dank aan HarperCollins-Holland voor het recensie-exemplaar.

Daisy Hastings heeft van jongs af aan al het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Doordat ze door iemand is opgegeven voor een vakantiebaantje bij de Tower of London’s Knight school, dat is een zomerkamp voor kinderen met als thema ridderschap, wordt ze daarvoor aangenomen. Echter vindt ze het wel erg moeilijk om weg te gaan uit haar vertrouwde woning.

In de Tower of London ontmoet Daisy, Theodore Fairfax, (Teddy) die totaal losgeslagen is volgens zijn familie, en moet met hem samenwerken. Hij is lid van de Koninklijke familie en bestempeld als het zwarte schaap. Door veel irritatie en spanningen die ze hebben wanneer ze samen zijn, wordt het samenwerken hierdoor bijna onmogelijk gemaakt.

Wanneer Daisy door Teddy’s rare stunts bijna wordt ontslagen, is ze er helemaal klaar mee en verklaart ze hem de oorlog. Terwijl ze de degens kruisen, ontdekken ze dat ze beiden een beetje verloren zijn. Zou hierdoor iets kunnen ontstaan tussen elkaar…

In dit verhaal volg je de 23 jarige onzekere Daisy Hastings, die uit een familie van LARP-ers (Live-action rollenspelers) komt. Daisy blijft al 3 jaar thuis in haar veilige bubbel. Dit allemaal vanwege haar angst en verlegenheid. Je ontdekt dat Daisy zich denkt te redden in haar eigen fantasiewereld samen met Lady Alenthaea.

Wat ik fijn vond voor Daisy is dat ze in de Tower of London de lieve kamergenoot Bobble heeft. Ze hebben fijne gesprekken samen en de humor van Bobble is heerlijk. Naarmate het verhaal vorderde merkte ik aantrekkingskracht tussen Daisy en Teddy en dit is wat het verhaal voor mij nog leuk maakte.

‘Love at First Knight' is een verhaal over jezelf leren kennen, je angsten onder ogen zien, vriendschap en familie. Dat zijn zeer mooie thema’s maar helaas pakte dit verhaal mij niet helemaal. De start van dit verhaal liep door erg lange zinnen zeer moeizaam en ik had moeite om in het verhaal te komen en het te begrijpen. Dit had ook zeker te maken met dat ik niets met deze fantasiewereld heb.

Meer recensies van Karin van der Lee