Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gelukkig heeft Angelique Haak dit boek wel afgeschreven

Het ebook dat ik kreeg van uitgeverij Crimecompagnie en las om te recenseren heeft uiteraard niet zo’n interessante cover als de paperback die in de winkel te vinden is. Het doorkijkje met daarachter de tekst van copycat intrigeert in ieder geval direct. Ook de korte inleiding in het plot, te vinden op de achterflap, maakt nieuwsgierig; waarom is De Winter gestopt met schrijven, wat is er gebeurt tussen haar en haar uitgever en zal zij toch weer gaan schrijven?
Haak weet de lezer in het eerste hoofdstuk direct haar verhaal in te trekken. Door te starten vanuit het perspectief van de copycat word direct duidelijk dat er een eindspel zal gaan plaatsvinden, waarmee de spanning direct aanwezig is. Gevolgd door een proloog van 4 jaar eerder waarin je als lezer meekijkt met de confrontatie tussen De Winter en haar uitgever.
Auteur Sasja De Winter is het hoofdpersonage in Afgeschreven, een titel die zeer goed past hij het plot. Haak weet haar tot leven te brengen door veel inzicht te geven in haar denken, de wijze waarop zij met haar uitdagingen dealt en ook haar omgeving duidelijk neer te zetten. Zoals de auteur zelf al aangeeft zit er in dit personage ook veel van zichzelf, waarbij het enkel te hopen is dat Angelique Haak niet alle moeilijkheden hoeft te overwinnen waar De Winter mee te kampen heeft.
De afwisselingen tussen het perspectief van Sasja en die van de copycat zorgen er voor dat de spanning aanwezig blijft. Tegelijkertijd verweeft Haak voldoende korte gebeurtenissen die je als lezer doen afvragen wat er nu precies aan de hand is en waar Sasja haar emoties de overhand nemen of dat zij zich terecht zorgen maakt. Wanneer de dochter van Sasja een schrikmoment meemaakt schiet de spanning even flink omhoog, als lezer sta je er dan toch even bij stil dat ook jouw kinderen traumatische dingen kunnen meemaken. Het perspectief van Martin geeft een extra dimensie aan het verhaal, doordat je ook de kant van het onderzoek in beeld krijgt.
De spanning heeft Haak goed verwerkt in haar plot, door het hoge tempo blijf je aan de pagina’s gekluisterd tot aan de laatste hoofdstukken. Wanneer er toegewerkt word naar de uiteindelijke climax en alle losse draadjes bij elkaar komen is Afgeschreven niet meer weg te leggen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karina Hoekerswever - Hanegraaf

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.