Historische roman over een eiland hier ver vandaan
Indringende historische roman met inkijkje in de Afrikaanse cultuur en moslimwereld. Eve wordt vanuit Engeland aangesteld als lerares voor de blinde prinses Nunu. Zij is de dochter van de Sultan van Zanzibar en Oman. Eve ontmoet Ethan, Engelse mdw vh Britse consulaat. De romance bloeit op en een verloving volgt. Ook Nunu krijgt gevoelens voor Ethan, maar deze worden niet beantwoord. Alles verandert wanneer de oude Sultan sterft. Een broer van Nunu wordt de nieuwe Sultan. Nunu ontdekt de relatie van Eve en Ethan. Door jaloezie en leugens van Nunu wordt Ethan door de Sultans manschappen. We lezen over wrede lijfstraffen die op Zanzibar worden uitgevoerd. Ethan overleeft de martelingen ternauwernood. Slavernij komt veelvuldig duidelijk aan bod. De Sultan was goed voor zijn slaven. Veel slaven leefden echter in slechte omstandigheden voor wrede eigenaren. Ik vond de stukken in het boek over voodoo-rituelen niet fijn. Heb die overgeslagen. Nunu heeft de gave van geuren/parfums creëren. Een Fransman maakt haar het hof, heeft slechte bedoelingen. Het is langdurend luisterboek, dat verteld over verschillende personages. Ik zou nu eerder het e-book aanraden. Lark heeft met haar beeldende schrijfstijl weer een prachtige roman geschreven. Geromantiseerde verhaallijnen, maar sommige personages bestonden echt evenals beschreven situaties. Als lezer waande ik mij op Zanzibar. Bijna ruik je de geuren die Nunu gebruikt en zie je de witte stranden voor je. Fijne schrijfstijl en nergens een sprankje saaiheid. Aanrader!