Smalltown spicy romane met sterke verhaall
Mijn eerste leeservaring met een boek van Kat T. Masen, voor mij een onbekende auteur. Ik viel enkel voor de aansprekende kleurrijke cover. Deze Australische auteur is momenteel erg populair in Amerika. Niet goed gekeken, het bleek een “small town steamy romance”. Tot mijn aangename verrassing één met meeslepende verhaallijnen, emoties, waarbij het verhaal en de spanning goed werden opgebouwd. De titel van het boek twijfel ik bij, dat gebroken hart vond ik wel meevallen. Ik heb de Engelse versie beluisterd, omdat 2 vertellers deze met veel inlevend vermogen hebben ingesproken.
Het verhaal speelt zich af in Cinnemon Spring, een dorp waar iedereen elkaar kent. Eva (Everly) Woods heeft op Highschool gezoend met Aston Beaumont, de oudere broer van haar beste vriendin. Hij brak haar hart. Maddy (Madeline) Beaumont heeft Eva destijds verboden om met haar sexy broer aan te pappen. Jaren later is Aston een steenrijke zakenman in Manhattan. Eva runt een donutcafé in haar geboorteplaats. Elliot, haar oudere broer, heeft een Michelinsterren restaurant in Parijs, maar hun band is sterk.
De vader van Maddy en Aston bepaalt in alles de levens van zijn inmiddels volwassen kinderen. Zijn gezin lijkt perfect, maar zijn huwelijk is niet liefdevol. Vanwege zakelijke belangen moet Maddy trouwen met Miles, de bruiloft vindt al over een maand plaats. Maddy gehoorzaamt, wil dat Aston en “maid of honour” Eva samen de feestelijkheden voorbereiden. Daarmee bindt de onwetende Maddy de kat op het spek. Aston de charmeur vangt eerst bot bij Eva, maar hoe lang kan zij zijn charmes weerstaan? Is Aston er aan toe om zich te binden.
Billy is de medewerker in het Donutcafé en ook bevriend met Maddy en Eva. De dag voor de bruiloft overlijdt de moeder van Billy. De bruiloft wordt een aanéénschakeling van gebeurtenissen. Geheimen komen aan het licht, zijn de familiebanden sterk genoeg om deze stormen te doorstaan? Kunnen Maddy en Aston nog leven onder de zware druk van hun vader? Ook Aston en Eva hebben heel wat uit te zoeken.
Dit was een onverwacht mooie, overrompelde leeservaring. Valt dit echt in het genre feelgood? Deels wel, hoewel er voor dit genre meerdere diepere lagen in zitten, met drama en romantiek. Gelukkig niet teveel Amerikaanse invloeden. Het Engelstalige luisterboek geef ik met volle overtuiging een hoge beoordeling.