Verfrissende start nieuwe eilandserie
Beoordeling 3,5 ster van 50
Anne Labus, auteur woonachtig in Duitsland, kennen we inmiddels van de langlopende Klavertje-serie. Met Eilandverlangen start ze een nieuwe serie over de 3 zussen Lily, Jasmin en Rose. Met nieuwe elementen zoals bijv een heel andere omgeving voelt het voor mij direct al verfrissend aan. Het is een slowread met realistische karakters en gebeurtenissen.
De wereld van de drie zussen staat volledig op z’n kop, als hun moeder plotseling overlijdt. Hun vader was al eerder overleden. In dit deel speelt vooral de jongste zus Lily de hoofdrol. Ze keert terug naar haar geboorteplaats op het eiland Jersey. In het ziekenhuis wordt ze opgevangen opgevangen door de knappe arts George. Het is onvermjdelijk dat ze haar ex-vriend weer tegen het lijf loopt, nu hij na een scheiding bij zijn vaders advocatenkantoor werkt en ook terug is op zijn oude nest. De drie zussen krijgen in het testament de opdracht om om beurten enkele maanden het pension van hun overleden ouders te runnen. Daarna mogen ze beslissen of ze daarmee doorgaan en voorgoed terugkeren naar Jersey. Lily begint en biedt aan dat zij de eerste 6 maanden de leiding over het pension op zich neemt. Het idee om zich op Jersey te settelen bevalt haar steeds beter. Ze wordt wel afgeleid door de twee knappe vrijgezellen George en Simon. Lily lijkt niet bereid om haar verworven vrijheden op te geven. Toch knagen gevoelens van eenzaamheid en verlangen naar liefde aan haar binnenste.
Op voorhand kun je niet voorspellen of er een liefdesrelatie zal ontstaan. Lily heeft niet te klagen over aandacht van het mannelijk geslacht. Er zitten leuke plottwists in de verhaallijnen. Anne Labus heeft een vloeiende schrijfstijl. Het verhaal zakt nergens in. De personages van de zussen zullen nog verder uitgewerkt worden in deel 2 en 3. In januari 2026 verschijnt deel 2. Ik kan niet wachten! Ben wel benieuwd of de zussen straks eensgezind een beslissing zullen nemen over de toekomst van het geliefde pension.